Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Just nu vill alla ha rena händer. Kan jag lite på handdesinfektion?

Flera undrar det. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Hela samhället kan krascha. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

bakteriedödande

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Behöver du stå i kö för att få fatt i handsprit på apoteket eller går det lika bra med den handtvål som du har hemma? Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

bakterier

Då blir man smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Det är enkelt att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Ha för vana att göra det jämt. Smittan finns runt omkring oss.

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. desinfektion spray Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Så kan du ju inte göra.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Så förhindrar du att smittan sprids. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Arbeta in en rutin för handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.