Så skyddar du dig mot cononavirus och bakterier och virus

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Det nya viruset orsakar rädsla.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Cononavirus har följande symtom

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Vi måste hjälpas åt

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Sedan öka till 1 gram 4-5 ggr per dag om man blir smittad.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Du kan spraya det på grönsaker. Viruset dör direkt.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Det är svårt att veta var smittan hamnar då.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Det tog slut direkt. Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Rengör ytor från bakterier och virus. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.