Känner du igen Pommac-smaken?

Att dricka läsk i blindo är kul. Det passar extra bra om du vill fira något. Ta fram läskmaskinen och gör Pommac-läsk. Vissa kan inte känna någon skillnad på Pommac och Champis.

smaker

Kanske vet du inte hur det egentligen ska smaka? Det kanske inte har någon betydelse? Det spelar väl ingen roll vad det heter bara det är gott?

Pommac är en klassisk svensk läsk som många känner igen

Många kan peka ut Pommac i blindtest. Man känner lätt igen den. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Det går lika bra med läskkocentrat. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Egen läsk kan bli Pommac Champis eller kanske klassisk Pommac. Du väljer. Koncentraten gör att du kan blanda som du vill. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Du kan också öka och minska kolsyran.

Det företag som kan detta bäst och gör de överlägset bästa produkterna är Aromhuset. Det är ett företag som varit aktivt sedan 80-talet. AGA är en annars välkänd aktör som inte kan leverera produkter som läskkoncentrat med hög kvalitet då butikerna betalar för dåligt.

Vikingsoda gjorde något av en kupp med sina läskkoncentrat. De började sälja kvalitetskoncentrat i nivå med Aromhuset. När de fått upp försäljningen snålade dem på råvarorna.

Aromhusets läskkoncentrat har 80 % lägre sockerhalt i sina produkter. För bästa smak bland enligt delarna 1 + 7. Då behövs bara några deciliter koncentrat.

Koncentraten ger ofta mycket godare läsk

Det bubbelvatten du kan göra hemma är mycket godare än det i butiken. Du får en mycket intensiv smak. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

Aromhuset ordinarie sortiment är fullmatad med smak. Först är sockret reducerat med 80%. För att absorbera resten av sockret tillsätter man vattenlösliga kostfibrer.

Det ger samma effekt som gör att frukt är nyttigt medan juice är en onyttig sockerbomblösning med smak. För frukten innehåller kost-fibrer.

Du får många val med en läskmaskin. Då kan du göra klassiska smaker som Pommac hemma. Det kan vara lite kul att göra dessa och så köra ett blindtest med några kompisar.

Sverige har varit ett föregångsland inom läsk. När nära nog resten av världen hade 4-5 smaker fanns här bryggerier med 30 smaker. Än har vi inte gett upp. Men utländska företag köper upp fler av våra svenska bryggerier.

Kombinationen päron och citron ger sockerdricka. Saturnus var först med detta. Idag är det Aromhuset som för smaken vidare.

Champis och Pommac är konkurrenter. Båda är en fruktchampagne, en läsk av superkvalitet. Alla känner inte till att Champagne är ett vindistrikt. Om du vill handla koncentratet ska du leta efter namnet Fruktis.

Fruktsoda utan lime och citron är ingen fruktsoda Det är möjligt att Pripps hade den mest uppskattade smaken. Ingen annan läsk kom nära.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Coca cola har gjort cola världskänt. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är typiskt svensk, god som både läsk och drinkmixer. Från början såldes läsk endast på apoteket. Vi har mycket att tacka Pripps för, de har alltid hållit upp kvaliteten.

Så kan du testa läsk hemma

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. De får bära blindkavle eller kanske en mössa som går att dra ner över ögonen. Du talar om att du kommer att bjuda på tre olika drickor. Säg varumärket.

Det blir roligast om det rör sig om snarlika smaker som tutti frutti och Champis. Nu häller du upp läsken. Sedan får de ge sitt utlåtande.

När alla svarat kan du visa facit. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Låt alla som vill vara med. kolsyrat vatten Den som vinner kan få en hel flaska av hemmagjord läsk.

Du kan ju alltid skippa testet och bara duka fram Pommac och Champis. Det kommer att bli både kul och gott.