Ge ert hem hemtrevnad

Vill du lära dig hurdan man utav bara lite hjälp av aromitiska oljor kan få ett hem att kännas otroligt mycket mysigare och välkomnande? Man kan använda aromolja på många olika sätt. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Vilken typ av eteriska oljor och aromolja tycker du luktar bäst?

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

doftolja

Testa, prova olika dofter och även att kombinera två eller flera. Om du använder dig av doftkrus med ljus som värmer vattnet kan du prova en mängd olika oljor eftersom det bara behövs ett par droppar olja till varje försök. På Internet kan du söka upp någon svensk e-shop som säljer olika oljor med bra kvalité, exempelvis allt-fraktfritt.se.

Anpassa dofterna till gällande väderlek. På vintern passar det bäst med doftkrus med ljus i så du får både ljus och en varm miljö. vegetabilisk olja En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Gör din egen munspray med en liten sprayflaska, vatten och 4-5 droppar pepparmintolja. Det är nödvändigt att skaka flaskan så innehållet blandas. Prova dig fram till din egen favorit-godis-fabrik med olika oljors smak.

Prova att skapa doften rosmarin och kolla om dina småbarn tycker om den. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Den doft vi människor gillar avskyr lössen.

Du kan ge ditt morgonkaffe eller barnens kolsyrade vatten alldeles egna smaker.

Det räcker oftast med en enda droppe aromolja till 1/2 – 1 liter vatten som du sedan kolsyrar. Det här är kul och det särskilt för dig som behöver lite förändring.

Hundratals olika smaker kan ge ditt gamla brygg- eller kokkaffe en knuff mot nya upplevelser. Den riktiga smaken och kicken av kaffet, med en extra touch av godis. Några av de aromoljor du borde prova är stjärnanis- pepparmint och eukaluptus. En droppe till en kopp kaffe och man kan också ha flera sorter samtidigt och få smak av olika godis och halstabletter. Varje liten flaska ger många droppar, så prova på utan att vara rädd att din nya smak kostar en massa.

Känner du dig mulen och kulen? Pigga upp dig själv med en god kopp kaffe med polkagris eller eukalyptyssmak. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Säkert har du en favoritsmak, men stanna inte bara vid den utan prova vidare. Låter smaken som någonting konstigt? Prova den i vilket fall. En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.