För effektivt virusskydd bör du ha antibakteriell tvål hemma.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Coronaviruset är så nytt och det vi vet är att ett av sätten som effektivt skyddar är att tvätta oss ordentligt. Vill du använda allt du kan för att skydda din kropp mot smitta så är det första du ska använda antibakteriell tvål.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Den viktigaste och mest självklara platsen för antiseptisk tvål är på sjukhuset där man kan se det i behållare tillsammans med handsprit. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Om du vill ha en tvål som är specifikt framtagen för handdesinfektion så ska du välja Smittstopp Handtvål eller liknande.

handsprit

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Populariteten av handsprit i samhället med slutsålda produkter på apoteken är missvisande då de inte är bättre än bakteriedödande tvål. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Alla medel fungerar inte på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

pandemi

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? antibakteriell spray Men det här är inte helt sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Det är viktigt att välja rätt skydd. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det på händerna.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Du kan ta med sprayen överallt.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Däremot torkar handsprit ut huden och löser upp allt fett i porerna. Med den uttorkade effekten som handsprit ger med tiden så kan du få sår och hudbesvär. Katjonisk vattenbaserad handdesinfektion är snällare mot huden än handsprit .

En normal handtvål är fortfarande en bra produkt för dig att ha hemma, så var inte orolig! Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Coronaviruset må vara starkt men även mot detta har det gett effekt.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. God handhygien räcker inte för att försäkra sig om att man håller sig frisk. Är du symtomfri betyder det inte att du är fri från smitta och måste därför se till att skydda andra.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Om du inte rengör ytorna så kan du ändå riskera bli smittad även fast du rengjort dina händer.

Vad är det bästa sättet att desinficera ditt hem på?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. Att göra så måste kännas enklare än att behöva gnugga med medel och trasor över alla ytor.

Att rengöra med bakteriedödande spray gör allt mer effektivt och mindre energislösande vilket gör att du kanske gör det oftare. Matvaror som kan vara kontaminerade kan du då spraya på. Att rengöra din arbetsplats blir smidigare då du kan ta med dig sprayen dit och rengöra dina arbetsytor.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och självtorka, all smitta dödas och silvret kan förtäras. IONplus är ett populärt märke av en anledning, den är helt enkelt bäst.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Under influensatider så är handsprit en vanlig produkt folk har med sig då man anser att det är lätt att bära. Handdesinfektion kan man också ta med sig på ett enkelt sätt, och de är generellt bättre. Med en bra antibakteriell tvål hemma, på jobbet och i din väska får du ett effektivt virusskydd vart du än befinner dig!