Bjud på sockerdricka

Du vet inte vem som kan tänkas dyka upp. Då spelar rätt sorts läsk stor roll. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

smaksatt

Sockerdricka är det naturliga valet för läsk. Kanske den svenskast av alla drycker. Idag säljs de mer som enklare varianter.

Alla gillar den. Den är enkel att tycka om. Vissa flaskvarianter kan vara söta. Du kan göra egna varianter som innehåller mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Aromhuset säljer också en serie produkter som är helt fri från socker. Båda finns på ALLT-FRAKTFRITT.

Läsk istället för koncentrat

Nu kan du göra egen sockerdricka. Allt du behöver är rätt essens och sedan så skapar du ditt eget bubbelvatten. Det är bra om du vill justera sötman. Var redo när det vankas fest.

Smaken i sockerdrickan kommer från päron och citron. Under 1900-talet hade Saturnus aromen till den bästa sockerdrickan, L104. Aromhuset använder den smaken idag.

En bål som bara smakar läsk är inte särskilt god. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Sedan så blandar du som vanligt med andra ingredienser. Inga barn ska dricka bål med alkohol i.

Dricker du mycket mineralvatten?

Det finns ju dem som struntar i sockerdrickan då vi ska minska sockerkonsumtionen. Det finns andra sätt.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset motto är “som det skall smaka” och de är idag bäst på läskkoncentrat.

Det är inte farligt med mineralvatten. smaker till sodastream Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Om man vill dra ned på socker är de sockerfria smakerna ett välkommet inslag.

Tänk på detta när du serverar

Det handlar om hur du lägger upp det. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Smaken behöver det inte vara fel på. Använd de fina glasen.

Du kan chansa att hälla upp i större tillbringare också. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Garnera gärna.

Det här är en klassisk smak som går väl ihop med citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Det livar upp lite extra.