Bjud dina vänner på sockerdricka

Var förberedd när gästerna kommer. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Du kan hälla det i bålet.

Duka fram sockerdricka och du är hemma

sodastream

Alla har druckit sockerdricka som läsk någon gång. Kanske den svenskast av alla drycker. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

En smak som uppskattas av både vuxna och barn. Det är en lättsam dryck. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Prova Aromhusets läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker. Aromhuset säljer också en serie produkter som är helt fri från socker. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läskoncentrat istället för läsk från butiken

Det har aldrig varit enklare att göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det är bra om du vill justera sötman. Det kan också sitta fint då du ska använda sockerdrickan till ett bål.

Smaken i sockerdrickan kommer från päron och citron. Under förra seklet var det Saturnus som hade ledartröjan gällande hur sockerdricka skulle smaka. Aromhuset använder den smaken idag.

Läsken får inte ta över när du gör bål. Då kan du skala ner på koncentratet. Det resterande är inga konstigheter. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Hur mycket mineralvatten med smak dricker du?

Det finns ju de som varnar för sockerkonsumtionen och då tycks sockerdrickan vara en dryck som vi ska hålla oss borta från. Men så måste det inte vara.

Kom ihåg att Aromhusets smaker innehåller 80 % mindre socker, det kan vara värt att prova.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Smaksatt mineralvatten är inte farligt. Sockerdricka läskkoncentrat köpa Socker är inte farligt per automatik. Det bero på hur mycket du får i dig. De som kör på en sockerfri diet länge blir ofta bättre på att känna smak och då blir smakessenser ett välkommet inslag.

Servera snyggt

Det handlar om hur du lägger upp det. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Den kan fortfarande smaka bra. Använd dina finaste glas vid servering.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Prova dig fram. Var inte rädd för att garnera.

Smaken går väl ihop med citron. Du kan också prova med limeblad eller gurka. Det uppfattas som friskt.