Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

Medicinska tabletter har ju sina krav att leva upp till. Det gäller inte bara innehåll. När man tillverkar tabletten så använder man klibbmedel. Det är klibbmedel i tabletterNA som håller ihop den. När det kommer till tablettillverkning så är mikrokristallinsk cellulosa det vanligaste preparatet.

tablett

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt

Cellulosa finns hos plantor. Den löses inte upp i vare sig kallt eller varmt vatten. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Om man använder hydrolys kan man ändra cellulosa. Då får man mikrokristallinsk cellulosa som är en form av cellulosa.

Om man vill göra tabletter med press så är mikrokristallinsk cellulosa särskilt effektiv. Om man ska dosera så kan man försöka att hålla sig till 20 %. Cellulosa fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. På så sätt kan du lösa tabletten när du behöver det.

Rätt handlag är viktigt

När man har den här typen av klibbmedel i tabletter så är det viktigt att de hanteras på rätt sätt. De får till exempel inte utsättas för fukt. Du kan köpa mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seFörpackningen är dessutom återförslutningsbar. Tabletterna går sönder om de blir fuktiga. Använd klibbmedlet på rätt sätt för att garantera kvaliteten.

Förpackningar som är säkra för patienterna

Patienterna förväntar sig fräsch och bra medicin. Det ska inte vara svårt. Man kan köpa moderna förpackningar som är anpassade för dagens krav.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter måste behandlas rätt. Det här kan göras på olika sätt. I vissa förpackningar ligger tabletterna lösa. Då måste den vara tät.

Det är klart att ingen tablett klarar hur stora påfrestningar som helst. Det gäller oavsett hållbarhet. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Men normal hantering ska inte vara något problem. Tabletterna ska hålla om de åker i golvet. De större aktörerna använder andra metoder.

Tabletter i förpackning för en vecka

Det finns tabletter som hanteras lite mer än andra. filmdragerad tablett
Om du har portionstabletter så kan de inte tas från kartan. De läggs i fack istället.

Då tjänar medicinen på att vara gjord av mikrokristallinsk cellulosa. På så vis håller tabletten längre.