Tvärtemot vad som sprids av bloggare och journalister på nätet så fungerar inte handpris mot coronaviruset

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Handsprit är helt enkelt för svagt för att döda coronaviruset.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

På hemsidor och bloggar lär man ut att handsprit fungerar mot virus och corona pandemin.

Därefter förklarar man varför det fungerar på ett trovärdigt sätt och länkar därefter till handsprit på ett nätapotek och får provision på alla köp.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Det finns inget skydd kvar på händerna när handspriten torkat.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar däremot. Allt-fraktfritt.se har flera sorters alkoholfri handdesinfektion, som Smittstopp och Forte.Desinfektionsmedel och bakteriedödande handtvål finns på samma ställe.

handtvål

Kasta all handsprit uppmanar professor i bakteriologi

Handspriten dödar inte coronaviruset. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– På alla arbetsplatser jag hjälper kastar jag all handsprit. Behovet av handsprit är inom vården och på sjukhusen.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Farligt att blanda sin egen handsprit

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

Det florerar en mängd recept och tiotusentals människor blandar sin egen “handsprit” av vatten, glycerin och T-sprit som T-röd.
Sedan skall de i veckor använda denna illaluktande mix på sina händer.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Handsprit, hemmagjord eller ej, fungerar inte mot coronaviruset. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

T-sprit är inte avsedd att ha på händerna eller huden. Mer coronavirus info. Denatureringsmedel är tillsatt för att göra T-röd odrickbar. Färgämne tillsätts också.

Det finns nog ingen hudläkare som skulle godkänna användande på händerna.

Det finns koncentrat för handdesinfektion för den som vill blanda själv

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Detta företag kan fortfarande leverera desinfektionsmedel trots att alla ndra har slut

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

I hela Europa har desinfektionsmedel och handdesinfektion tagit slut. Tvålpumpar, tomflaskor och sprayers är slutsålda i hela landet. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

Det som tillverkas i den takt det går att få flaskor, räcker inte till.

Fräcka företag säljer desinfektionsmedels utan att kunna leverera. Leverans “någon gång”, du hamnar i kö. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Coronavirusdödande handtvål är slut.

Men inte i dessa nätbutiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Mindre företag som säljer direkt till sina kunder. Kända av sin egen kundkrets men okända för de flesta andra. Söker på Köpa Handdesinfektion i Google, ingen av företagen är på de första sidorna.
Istället skickar Google besökarna till tomma butiker och nätapotek.