Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

desinfektionmedel

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Våren 2020 drabbades många av coronavirus som också ger influensaliknande symtom. Då ville många ha ett virusskydd.

Gör vad du kan för att undvika smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Börja innan du får influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Då är det bättre med handtvätt

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Skölj noga. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Så är det inte. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Samtidigt måste du förstå att många smittor överförs direkt via luften. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Många virussorter är immuna mot alkogel. desinfektor Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Det enda du behöver är tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Det gäller både familjemedlemmar och arbetskamrater. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Använd det på handtag. Tvålen är inte viktigare än sprayen. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

På så sätt kan du minska risken för smitta. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.