Hjälper handsprit mot en pandemi?

Det är svårt att veta vilka virus som cirkulerar i samhället. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

handdesinfektion

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

De festa tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Svaret är enklare än du tror. Höljet som omger viruset är oftast ingen match för tvål. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Det finns andra desinfektionsprodukter att använda sig av.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Man måste gnugga ordentligt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

En antibakteriell tvål kan ha en mycket bättre effekt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Alla medel har olika verkan. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

bakteriedödande

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Fall inte för handspritens lockelser. beställa handsprit Kanske är det inte sant? Handsprit kan inte döda alla virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Det är en produkt för dina händer.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska du vara extra noggrann?

Vänta inte tills du upplever influensa symtom med noggrann handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Det finns skonsamma alternativ

Om du använder alkohol på händerna så slits de mycket. De som använder handsprit får ofta sår på händerna. Det kan göra väldigt ont.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Det torkar inte ut huden.