Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Handspriten tog slut överallt. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Handtvätt är mycket bättre. Det är ingen ny information precis.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

bästa

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Använd den också när du kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Det gör att man inte glömmer.

Då kan du få bakterier på händerna!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. handtvätt Handtvål är inte allt.

Har du bakteriedödande medel hemma? Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli smittad av andra. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Alla måste hjälpa till

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Se även över lagret på jobbet.