Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Runt omkring oss finns bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Då får man en bra spridning av dödande spray. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Skydda dig året om

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Detta måste du ha hemma. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

dax

Vet du vad ytdesinfektion är?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.