Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. De flesta får bra resultat med Ester-C. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Handsprit skyddar inte mot corona. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Du kan bli smittad med annat än coronaviruset och är därefter ett mycket lättare offer och blir mycket sjukare om du drabbas.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Desinfektion info Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Coronavirus är ett luftburet virus. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Gör matinköp mer sällan!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Du kan använda handskar när du handlar.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det är många gånger bättre än handsprit.